LIVE: Skildringar av svarta livsöden i svensk litteratur


I år behöver du inte åka till Göteborg för att uppleva den årliga Bokmässan, utan Bokmässan arrangeras digitalt och alla kan delta precis där de är. ABFs scen på Bokmässan heter ”Folkbildningsscenen” och presenterar 18 programpunkter med temat ”ALLAS RÄTT TILL KULTUR".

📣 SKILDRINGAR AV SVARTA LIVSÖDEN I SVENSK LITTERATUR Att själv få skildra sin egen historia och att få läsa litteratur där man känner igen sig är viktigt för alla. Vem är avsändare för de berättelser som skildrar svartas liv i svensk litteratur idag? Hur skildras förhållandet till den strukturella rasismen och hur hänger den ihop med drivkraften att skriva och berätta?

🔴 MEDVERKANDE Judith Kiros, författare och litteraturvetare Samuel Girma, aktivist och medgrundare av Black Queers Sweden Valerie Kyeyune Backström, författare och journalist

⚪ SAMTALSLEDARE Kristina Lindquist, journalist Länk till livestream: https://www.youtube.com/watch?v=OfZfO45SHaM&feature=youtu.be 🎪 Hela programmet finns här: https://www.facebook.com/events/357525152315693

När: 26 september 2020 11:30 - 26 september 2020 12:15

Var: / Digital

Arrangör: ABF och Kontext Press