Högläsning och författarbesök av Minoo Shams


Minoo Shams debuterar med en varm och rolig bok om vänskap, svek, saknad, och om att komma alldeles ny till ett land där det talas ett språk man inte förstår.

Minoo Shams:

"Aldrig, tänker Maryam. Det var inte Maryam som bestämde att de skulle flytta hit. Hon tänker inte prata ett språk som mormor inte kan.” Maryam kommer till Sverige med sina föräldrar och sin storebror precis när höstterminen ska börja. Kvar i Iran är mormor, som Maryam saknar så att det gör ont i hjärtat. Maryam vill inte vara här men hon börjar tvåan och går i skolan som man ska. Fast hon vägrar att prata svenska. Men i skolan får hon snabbt en riktig vän i Ida. En vän som kan skratta på samma språk som Maryam! Och sakta sakta börjar Maryam hitta vägen framåt. Minoo Shams arbetar till vardags som lågstadielärare i södra Stockholm. Hennes egna erfarenheter av att vara på flykt, av att komma till ett land där man egentligen inte vill vara, och där det talas ett helt annat språk, har hon i många år använt för att ge sina elever en förståelse för andra människor. I samarbete med Kista världsmusikfestival och Bonnier förlag.

OBS! Föranmälan krävs, begränsat antal platser. Bokning sker på biblioteket.stockholm.se, eller via kundtjänsten tel. 08-508 30 900. Fri entré. Ej drop in.

Tillsammans gör vi ditt besök säkrare. Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens restriktioner. För att erbjuda alla ett tryggt besök på bibliotekets evenemang i höst följer vi dessa rutiner: Vid insläpp och utsläpp ser vi till att det inte blir trängsel. Fler publikvärdar på plats. Max 15 personer i publiken. Endast föranmälan. Utökade städrutiner. Goda möjligheter att tvätta händerna utanför biblioteket samt tillgång till handdesinfektion.

Dessutom gäller: - Stanna hemma om du känner dig sjuk - Håll avstånd till varandra - Tvätta händerna noggrant Vi hjälps åt!

När: 26 september 2020 13:00 - 26 september 2020 14:00

Var: Kista bibliotek / Stockholm

Arrangör: Kista bibliotek