Kurs: Feminism i tiden


Länge har det lagts stora summor pengar på det militära försvaret medan välfärden monterats ned. I Coronakrisens spår behöver vi lyfta frågan om vad mänsklig säkerhet innebär och varför det är viktigt att vi rustar om. Under höstens studiecirkel tar vi oss an frågan om försvar och säkerhet med en feministisk analys, vad innebär en feministisk försvarspolitik i praktiken? Och vad har det att göra med en pandemi?

Tillfälle 1 – Vad betyder mänsklig säkerhet? Tillfälle 2 – Civilt försvar Tillfälle 3 – Militären och försvarsmakten Tillfälle 4 – Klimat och miljö Tillfälle 5 – Våld och våld i nära relationer Denna studiecirkel görs i samarbete med Feministiskt Initiativ. Obs varannan vecka. ✅ Anmäl dig nu: https://abfstockholm.se/kurs/feminism-i-tiden/

När: 24 september 2020 18:00 - 24 september 2020 19:30

Var: ABF Stockholm / Stockholm

Arrangör: ABF Stockholm och Feministiskt initiativ Stockholm