Den fria journalistikens villkor i dagens Ryssland


De få oberoende medierna i Ryssland kämpar i en motvind av direktiv, lagstiftning och där ämnen och personer är onåbara för journalistiken. Organisationen Barents Press Sverige har i boken ”Journalistik på ryska” undersökt arbetsvillkoren för journalister i nordvästra Ryssland och de juridiska problem som de möter i sin vardag. Möt Anna Kireeva, journalist från Murmansk län, i ett samtal om medielagstiftning i Ryssland och dess inverkan på den fria journalistiken och civilsamhället. Samtalet leds av Östgruppens Tobias Ljungvall, aktuell med en samhällsskildrande bok baserad på intervjuer med företrädare för civilsamhället på Kolahalvön och den ryska delen av Karelen.

Medverkande: Anna Kireeva, Barents Press Ryssland Tobias Ljungvall, Östgruppen Språk: engelska Arrangör: Östgruppen och Barents Press Sverige

När: 24 september 2020 12:20 - 24 september 2020 12:40

Var: / Digital

Arrangör: Globala Torget, Barents Press Sverige och Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter