Barnvagnsmarschen Uppsala 2020


Ingen ska behöva föda ensam- barnmorskor räddar liv.

Marschera mot mödradödlighet 22-27 oktober! Då fyller vi tillsammans hela Sveriges karta med mängder av barnvagnspromenader.

Barnvagnsmarschen har pågått sedan 2010. Varje år samlas tusentals människor på ett femtiotal orter i hela landet för att tillsammans manifestera mot mödradödlighet. I år har Barnvagnsmarschen ett nytt koncept, anpassat för att ta hand om varandra under rådande världsläge med Covid- 19.

I slutet av oktober kommer Barnvagnsmarschens ambassadörer finnas på många platser i landet. Möt upp din närmaste ambassadör och tanka kunskap om mödradödlighet, få information om Barnvagnsmarschen och ta chansen att få ett fint regnskydd eller väska. Tid och plats i xxx kommer inom kort/ är xx klockan xx.

Du väljer sedan när och var du vill marschera under perioden 22- 27 oktober för rätten att överleva sin graviditet. Alla som deltar får alltså sin alldeles egna barnvagnsmarsch, så att vi undviker att samlas i stora grupper. Du behöver inte träffa en ambassadör för att delta i Barnvagnsmarschen, men du får en större förståelse för frågan om mödradödlighet. För att sätta din egen marsch på kartan, surfa in på barnvagnsmarschen.se under kampanjveckan.

Varje dag dör över 800 kvinnor av en graviditet, förlossning eller osäker abort. Men detta går att förändra. Med stöd av utbildade barnmorskor skulle en stor del av dödsfallen kunna minska. Marschera med oss för att stoppa mödradödligheten!

RFSU anordnar Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet tillsammans med lokalföreningar och privatpersoner över hela landet. 2020 samverkar RFSU med ett antal organisationer som jobbar mot mödradödlighet. I år sätter vi fokus på barnmorskor och deras viktiga roll i att förbättra kvinnors och flickors rättigheter.

Varmt välkommen, med eller utan barnvagn! Läs mer på www.rfsu.se/barnvagnsmarschen

När: 22 september 2020 00:00 - 25 september 2020 00:00

Var: / Uppsala

Arrangör: Barnvagnsmarschen och RFSU Uppsala