En kväll för freden i Colombia


Hur angår freden i Colombia oss här i Sverige? Vad händer med fredsprocessen? Vad kan vi göra? Eventdetaljer Filmvisning och panelsamtal. År 2002, i en kyrka i Bojayá, Colombia, mördades 79 personer när de sökte skydd undan en korseld mellan FARC-gerillan och paramilitärer. Leyner Palacios överlevde händelsen, men ett trettiotal av hans familjemedlemmar gjorde det inte. Oisín Kearneys film ”Bojayá: i korselden” fångar Leyner Palacios makalösa kamp för rättvisa. Leyner Palacios är en av de människorättsförsvarare som Kristna Freds följer och skyddar genom närvaro i Colombia.

I det efterföljande panelsamtalet medverkar: Lotten Collin (tidigare Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika), Turid Vallgårda (tidigare fredsobservatör i Colombia), Ulrika Strand (Generalsekreterare Fonden för Mänskliga Rättigheter), Anders Österberg (Socialdemokraterna, Utrikesutskottet), Lotta Sjöström Becker (Generalsekreterare Kristna Fredsrörelsen)

När: 21 september 2020 17:30 - 21 september 2020 18:30

Var: Zita Folkets Bio / Stockholm

Arrangör: Kristna Fredsrörelsen