Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn


Nytt datum för konserten. Köpta biljetter gäller vid det nya datumet.

En galghumoristisk och bitterljuv kväll där Sarah Riedel, Jonas Östholm och Viktor Skokic tolkar Kristina Lugns poesi. Äntligen tar föreställningen steget in på Fasching. Denna kväll gästar dessutom spoken word-artisten Daniel Boyacioglu!

Med skärpa och värme tolkar Sarah Riedel, tillsammans med musikerna Jonas Östholm och Viktor Skokic, Kristina Lugns drastiska formuleringar och rakbladsvassa ironi. Död, ensamhet och längtan är några av de teman som möter publiken - allt i ett intimt musikaliskt format med närvaro, nerv och sväng.

Sarah Riedel upptäckte Kristina Lugns dramatik och lyrik som tonåring och fick genom projektet Hemligheter på vägen (2009) möjligheten att sjunga några av hennes texter, då i tonsättningar av Georg Riedel. Någonstans då föddes idén att någon gång göra en hel produktion med hennes poesi. Med Kristinas godkännande mynnade snart arbetet ut i en hel föreställning” Kristina Lugn har ett fantasifullt intellekt som kastar sig mellan det översvallande och det olyckligt uppgivna, med en språkdräkt full av kärnfulla uttryck. Hennes ord får oss att le, men bakom alla axelryckningar och klacksparkar bultar ett längtande hjärta som inga sarkasmer någonsin kan överrösta”, säger Sarah Riedel om Kristina Lugn.

Kristina Lugn debuterade 1972 med diktsamlingen ”Om jag inte” och är en av Sveriges mest älskade och lästa poeter.

Sarah Riedel - sång Jonas Östholm - piano Viktor Skokic - kontrabas Daniel Boyacioglu - röst

När: 15 september 2020 20:00 - 15 september 2020 23:30

Var: Fasching Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching