Demonstration: Nej till marknadshyra


Marknadshyror drabbar dig som hyresgäst! Den första juli 2021 vill regeringen införa fri hyressättning på nybyggda hyresrätter. Detta är en del av januariavtalet som Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna kom överens om.

Fri hyressättning betyder frihet för hyresvärdar att sätta vilka hyror de själva vill. För oss hyresgäster betyder det höjda hyror. Hyrorna kan komma att höjas för alla hyresgäster, inte bara för nybyggda lägenheter.

I Berlin infördes marknadshyra. Där steg hyrorna med 93 procent, nästan en fördubbling, på tio år. I Stockholm kan hyran höjas med 50 procent. I Göteborg kan det bli en höjning på mellan 32 och 50 procent.

Det är inte försent att stoppa marknadshyror! Stora protester kan tvinga politikerna att dra tillbaka sina planer. Så kom med och stoppa regeringens hyreschock!

Demonstrera – Nej till marknadshyra, utförsäljning och renovräkning

Samling Olof Palmes Plats kl 14.00 Tal på Gustav Adolfs torg kl 15.00

När: 12 september 2020 14:00 - 12 september 2020 16:00

Var: Olof Palmes Plats Järntorgs gatan / Göteborg

Arrangör: 18 aprilkommittén