Det internationella samfundet ansvar i relation till Syrien


Re:Orient fortsätter under hösten samarbetet med Medelhavsmuseet för att skapa fördjupande samtal om dagsaktuella frågor som berör Mellanöstern och Sverige.

Serien sker i samarbete med Uppsala Universitet och Medelhavsmuseet.

Vilket ansvar har det internationella samfundet i relationen till Syrien och Assadregimen? När bomberna tystnat över Syrien återstår det stora arbetet att bygga upp landet igen. Assadregimen tillåts fortsätta att styra landet med järnhand, trots fruktansvärda krigsbrott mot den egna befolkningen. Hur hanterar det internationella samfundet Assad? Kan landet någonsin helas? Hur ser vägen tillbaka ut?

Medverkande: Helin Sahin, program manager, Olof Palme International Center Joel Ahlberg, Syrienexpert på Folke Bernadotteakademin Med från Berlin (förinspelat) Yassin Al Haj Saleh, utbildad läkare, författare och en av de främsta intellektuella uttolkarna av den syriska revolten. Moderator: Nathalie Besèr Samtalet sker på svenska (förinspelat samtal på engelska) Plats: Medelhavsmuseet

Info om biljetter här kommer inom kort!

När: 8 september 2020 18:00 - 8 september 2020 19:00

Var: Medelhavsmuseet Fredsgatan 2 / Stockholm

Arrangör: Re:Orient