Rum för kvinnors musikskapande


OBS! Nya datum! Studiecirkel: Rum för kvinnors musikskapande

Hur har förutsättningarna för kvinnors musikskapande sett ut genom historien? Var, när och hur fick de plats för eget skapande och på vilket sätt mottogs detta, eller mottogs det inte, i det offentliga rummet. Från Hildegard av Bingen till nutid gör vi nedslag i tid och rum för att utforska detta. Med fokus på västerländsk konstmusik och genom läsande, diskussioner och musiklyssnande fördjupar vi oss i ämnet med syftet att försöka förstå varför kvinnors musik än idag är en så liten del av den musik som spelas på världens konstmusikscener.

Studiecirkeln görs samarbete med föreningen KVAST – Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare. * Fyra tisdagar, med start 1 september 2020, kl. 18:00–20:30 Cirkelledare: Ann-Christin Högnabba * Läs mer och anmäl dig till studiecirkeln här: https://bit.ly/37tbjrf

När: 1 september 2020 18:00 - 1 september 2020 20:30

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: ABF Stockholm och KVAST