Sök antirasistisk litteraturkurs!


Kursen ”språket är inte glömt men raderna är brutna” är en litteratur och skrivarkurs som undersöker modern skönlitteratur om rasism och exil i Sverige. Kursen är på 25 procent över höstterminen. Kursen är på distans förutom två obligatoriska helgträffar i Göteborg på Kvinnofolkhögskolan. Kursens namn ”språket är inte glömt men raderna är brutna” kommer från en rad i Burcu Sahins diktsvit Broderier.

”språket är inte glömt men raderna är brutna” är ingen vanlig litteraturkurs utan en möjlighet att tillsammans undersöka relationen mellan förtryck och estetik utan förenklingar och exotisering. Kursen kommer ur ett behov att undersöka litteratur om rasism med omsorg, ömhet, estetisk och politisk blick, och att tala om relationen mellan rasism och estetik på ett sätt som varken reducerar oss till våra erfarenheter eller osynliggör dem.

Lärare på kursen är Arazo Arif. Arif är poet, manusförfattare och konstnär och är aktuell med debutboken Mörkret inuti och fukten.

Lizette Romero Niknami. Romero Niknami är poet och driver konst-, musik och textkollektivet Kons(t)pirationen. Debuterar i augusti med diktsviten De försvunna.

ANSÖK TILL KURSEN SÅHÄR

Du söker kursen genom att maila felicia.mulinari@gmail.com Bifoga i mailet: - ett personligt brev där du förklarar varför du vill gå just den här kursen och på vilket sätt du är intresserad av kursens tematik - Personuppgifter + personbevis.

Sista ansökningsdag är sista augusti!

Du som har gått kursen under våren kan söka kursen igen, som en fortsättningskurs. Du kommer då ha förtur i ansökningsprocessen.

Du behöver inte ha skrivit tidigare för att söka kursen det räcker att du är nyfiken på skrivande och engagerad i kursens ämne. Till kvinnofolkhögskolan kan alla som är transpersoner / eller kvinnor söka.

Har du några frågor om kursen skriv till Felicia Mulinari eller Arazo Arif som är lärare på kursen; felicia.mulinari@gmail.com och arazoarif@gmail.com

Startdatum för kursen är 28/9 kursen slutar 18/12

Kursträffarna i Göteborg på Kvinnofolkhögskolan är 3-4 oktober och 28-29 november. Resten av arbetet sker på distans.

När: 31 augusti 2020 00:00 - 31 augusti 2020 23:59

Var: Kvinnofolkhögskolan Första Långgatan 28B / Göteborg

Arrangör: Your Silence Will Not Protect You