Mami Ama Mödrar


MAMI : AMA : MÖDRAR Vernissage 29 augusti Botkyrka konsthall

"Vi är barnen som bevittnat hur våra mödrars liv trasats sönder av en arbetsmarknad med låga löner och slitsamt kroppsarbete, mödrar som kastats ur systemet rakt in i fattigdom.

Deras liv är en spegling av den ojämlikhet och ekonomiska utveckling vi ser i samhället och som barn vill vi bryta den tystnad och isolering som omgärdat våra mödrars liv.

Vi vill skriva in deras berättelser i historien och tala om de styrkor, omhändertaganden och kärleksförklaringar som rört sig i det tysta."

Höstens stora utställning är resultatet av en kollektiv process där 9 olika konstnärer och kulturarbetare gått ihop för att skapa en utställning som belyser och gestaltar mödrarnas berättelser.

Medverkande: Macarena Dusant Sarah Tawiah Svärd Shiva Anoushirvani Emma Dominguez Leila El Harfaoui Sarasvati Shrestha Macarena Cerda Sonia Sagan Sara Rad

Utställningen pågår mellan den 29 augusti och 16 januari.

Mer information och program kommer inom kort.

MAMIAMAMÖDRAR

Bild: Macarena Cerda, MAMI, 2020. Fotografi.

Syntolkning: Bilden tillhör utställningen MAMI : AMA : MÖDRAR och föreställer ett kollage av bilder, foton, föremål, solros, sedlar, på en slags anslagstavla. En kvinna på ett passerkort syns i mitten av bilden, under fotot står det MAMI, Anst nr 461.

När: 29 augusti 2020 12:00 - 29 augusti 2020 17:00

Var: Botkyrka Konsthall / Stockholm

Arrangör: Botkyrka Konsthall och Sarah Tawiah-Svärd