High Water Line


KOM MED OCH MÅLA STRANDLINJEN OM KLIMATFÖRÄNDRINGARNA HÖJER HAVSNIVÅN

Vi bjuder er alla till den andra dagen av Akt III: Vatten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, 14-16 augusti 2020. Följ med oss och läs om hela helgens program på hemsidan: http://www.mossutstallningar.com/konst/konstnarliga-avsmyckningar-av-norra-djurgardsstaden-akt-iii-vatten

Med en kritmaskin – efter konstnären Eve Moshers instruktioner – målar vi upp den skakande konsekvensen som forskarna tror kommer bli resultatet av klimaförändringarna – en höjd stadsnivå som kommer dränka såväl hus och parker som gator.

Övriga evenemang i Vattenakten: Power Walks: Vatten ⬭ Filmvisning: Water Makes Us Wet + Kortfilm + Performance ⬭ Vattenmarknaden

⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭

HIGH WATER LINE Norra Djurgårdsstaden 15 augusti, 10-18

⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭

Stockholm har – som många av världens storstäder – växt fram vid gynnsamma vatten. Men innebär människans påverkan på klimatet att vi missgynnar vattnet i vår tur, och i slutändan kanske även skjuter oss själva i sank? Under lördagen hålls ett stafettmaraton där vi tillsammans målar upp den nya kustlinjen som Norra Djurgårdsstaden skulle få om forskarna får rätt, och klimatförändringarna höjer havsnivån. Linjen målas av olika invånare som har en speciell relation till den plats som kanske kommer att försvinna under vattenytan. Med på färden har vi gäster som berättar om olika aspekter om vattnets ursprung, vårt globala vattensystem, vattnets minne och om stadens beredskap inför klimatförändringarnas inverkan på våra vatten. Välkommen att gå med hela eller en liten bit.

Karta: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/mossutstallningar/attachments/attachments/000/000/023/original/Flyer-HWL-DIGITAL.pdf

Konstnären Eve Mosher skapade den första linjemålningen i projektet High Water Line i New York 2007, och har sedan dess genomfört samma verk i bland annat Miami, Boston och Bristol. Verket är numera fritt att återskapa som en del av Creative Commons (CC-BY-NC 3.0), och versionen i Norra Djurgårdsstaden är första gången det genomförs i Skandinavien.

Välkommen att möta upp när som helst under promenaden och gå med en stund, på ett smittsäkert avstånd från övriga deltagare. Eftersom hastigheten delvis beror på de gående och hur många vi blir ber vi er ringa 070–483 24 53 för att ta reda på var exakt vi befinner oss vid ett specifikt tillfälle.

⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭

Grafisk design för Vattenakten av Studio Benedetta Crippa. Konstprogrammet Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden genomförs med stöd av Postkodstiftelsen, Kulturrådet, Statens konstråd, Stockholms stad, ARQ, Östermalms stadsdelsförvaltning, Stadsmuseet, Nordisk kulturfond och Medeltidsmuseet. En stad som kallas Helen genomförs med stöd av Kulturbryggan.

När: 15 augusti 2020 10:00 - 15 augusti 2020 18:00

Var: Norra Djurgårdsstaden: Stockholm Royal Seaport Bobergsgatan 15 / Stockholm

Arrangör: Statens konstråd och Mossutställningar