Filmvisning: Water Makes Us Wet + Kortfilm + Performance


QUEER FILMVISNING OM VATTEN OCH EKOSEXUALITET

Vi bjuder er alla till den andra kvällen av Akt III: Vatten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, 14-16 augusti 2020. Följ med oss och läs om hela helgens program på hemsidan: http://www.mossutstallningar.com/konst/konstnarliga-avsmyckningar-av-norra-djurgardsstaden-akt-iii-vatten

Tillsammans med SAQMI och Stockholms Kvinnohistoriska visar Mossutställningar Annie Sprinkles och Beth Stephens spännande film om ekosexualitet, plus svenska kortfilmer och performance.

⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭

FILMVISNING: WATER MAKES US WET + KORTFILMER + PERFORMANCE Mossutställningar, Stora Skuggans väg 9 15 augusti, 19-21:45

⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭

⬬⬭ “Water Makes Us Wet – An Ecosexual Adventure” (2017, 80 min) Annie Sprinkle och Beth Stephens ⬭⬬

I svallvågorna från filmen Water Makes Us Wet presenterar Mossutställningar, SAQMI och Stockholms kvinnohistoriska ett flytande program av queera konstnärers historier, sexualiteter, känslor, tankar och filmer i relation till vatten. Hur kan man se på våra vattens varanden och dess varelser med en queer blick? Kan Mälaren och Saltsjön speglas i Kaliforniens tuktade vatten?

I en poetisk blandning av nyfikenhet, sensualism och blöta queera kroppar följer Water Makes Us Wet vattnets avnjutningar och politiska strömningar ur ett ekosexuellt perspektiv. Res tillsammans med Annie, en fd sexarbetare, professor Beth och deras hund Butch i deras husvagn “E.A.R.T.H. Lab” där de utforskar vattnets roll på planeten. Vi följer upp med ett samtal över Atlanten där konstnären och pedagogen Zafire Vrba möter filmregissörerna Annie Sprinkle och Beth Stephens på videolänk från Kalifornien.

Visningen föregås av en performance med konstnärerna Malin Arnell och Mar Fjell, som med utgångspunkt från filmens teman utforskar städers sociala, känslomässiga och ekologiska koreografier med sina kroppar. Vi visar också två kortfilmer: I filmen Follow The Water av Elin Magnusson följer vi en pingvin i svenskt vatten som ställer oss frågan om vem som egentligen passar in var. Mer våldsamt vatten är det i Hanna Ljunghs verk How to Civilize a Waterfall. Dyblöt och skrikandes försöker konstnären förklara varför vi ska förändra naturens egna krafter.

Efter samtalet går de sugna och badar tillsammans.

Fritt inträde. Först till kvarn, max 25 platser.

⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭⬬⬭

Grafisk design för Vattenakten av Studio Benedetta Crippa. Konstprogrammet Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden genomförs med stöd av Postkodstiftelsen, Kulturrådet, Statens konstråd, Stockholms stad, ARQ, Östermalms stadsdelsförvaltning, Stadsmuseet, Nordisk kulturfond och Medeltidsmuseet. En stad som kallas Helen genomförs med stöd av Kulturbryggan.

När: 15 augusti 2020 19:00 - 15 augusti 2020 21:45

Var: Norra Djurgårdsstaden / Stockholm

Arrangör: Mossutställningar