Vandring genom Gamla stans judiska historia


Gamla stan är mer än bara blodbad och kungar. Nu låter vi gatorna och gränderna berätta om den tidiga svensk-judiska historien. Vi besöker några av de allra första judarna i Sverige och får höra om deras liv.

Från 1782 till 1838 levde judarna under en särskild lagstiftning, Judereglementet, som på olika sätt begränsade deras vardag. 1838 blir ett turbulent år för Sverige och revolutionens vindar blåser över Stockholm – något som de svenska judarna drabbas av, på både gott och på ont.

Varje onsdag kl.14.00, samt varje söndag i juli kl. 14.00

Vandringen börjar utanför Judiska museet och tar cirka 60 minuter. Biljett köps i museibutiken. Pris: 140 kr (120 för pensionär, student och museets vänförening). I priset ingår även entré till museet.

Begränsat antal platser: Boka din plats på bokning@judiskamuseet.se! Drop in-besök är möjliga i mån av plats. Stadsvandringarna genomförs med stöd från Region Stockholm.

När: 9 augusti 2020 14:00 - 9 augusti 2020 15:00

Var: Judiska Museet Själagårdsgatan 19 / Stockholm

Arrangör: Judiska Museet