Klimaträttvisa lokalt & globalt


Klimaträttvisa lokalt och globalt är en distanskurs som ges av Färnebo folkhögskola. Kursen vänder sig alla som vill vara med och utveckla rörelsen för en rättvis och hållbar klimatomställning.

Kom med och möt andra som tror på möjligheterna att ställa om världen för klimaträttvisa och som vill agera. Det är dags nu!

Kursen pågår mellan 8 augusti och 23 oktober och är CSN-berättigad.

Länk till ansökan: https://farnebo.se/klimatrattvisa-lokalt-och-globalt/


Samtidigt som vi har en klimatkris som måste lösas håller coronapandemin världen i ett järngrepp. Denna kurs handlar om hur vi kan ta oss ur den ekonomiska krisen samtidigt som vi på allvar tar tag i klimatfrågan. Hur kan vi samla en opinion som inkluderar alla människor som har allt att vinna på en rättvis omställning?

Vi lär oss om frågor som:

  • Vad innebär klimaträttvisa och hur kan vi tänka om det i coronatider?
  • Vilka åtgärder krävs för en hållbar omställning?
  • Hur kan vi kombinera aktioner och handfasta förslag för klimaträttvisa?
  • Hur får vi fler kommuner att ta frågan om klimatnödläge på allvar?
  • Hur samlar vi människor från olika bakgrunder, åldrar och organisationer, i förorter och på landsbygden, i klimatrörelsen?

Kursen inleds i samband med ett rådslag för en grön rättvis nystart där olika lokala, regionala och nationella klimatförslag diskuteras. I kursen får du som deltagare fördjupa din kunskap om möjligheter till förändring på din ort.

Du är välkommen oavsett ålder och bakgrund. Allas erfarenheter behövs.

Kursen ordnas av Färnebo folkhögskola, Klimataktion och Jordens Vänner i nära samarbete med Klimatriksdagen, Fridays for Future, KlimatSverige, Omställning Sverige.

När: 8 augusti 2020 10:00 - 21 augusti 2020 13:00

Var: Färnebo folkhögskola Färnebovägen 874 & Drottninggatan 48 / Gävle

Arrangör: Färnebo folkhögskola