Hotet mot kvinnojourerna


Välkommen till Vänsterpartiet Göteborg föreläsningsserie Sommar med Vänstern!

Vi är stolta att för sjunde året i rad genomföra vår uppskattade serie med föreläsningar och paneler under namnet Sommar med Vänstern. Precis som tidigare år bjuder vi på en föreläsning i veckan under sommaren med start i juni.

Speciellt för i år blir att vi på grund av den rådande situationen kommer köra hela serien digitalt. För dig som vill titta på föreläsningarna innebär det att du helt enkelt surfar i Facebookeventet lagom till föreläsningsstart. Alla programpunkter kommer nämligen sändas live här på Facebook.

Så häng upp hängmattan, fäll upp solstolen eller bädda i ordning favoritfåtöljen och titta på sommarens föreläsningar hemifrån!

På vår sista träff för i år har vi bett Jenny Westerstrand ordförande för ROKS. Att prata om ämnet "hotet mot kvinnojourerna"

Kvinno och tjejjourerna har under årtionden varit en grundbult i arbetet med att ge skydd åt kvinnor som utsatts för våld. Men i och med att kommunerna tog över ansvaret för de våldsutsatta kvinnorna, har situationen för jourerna blivit allt svårare. Dels ekonomiskt men också för verksamheten i sig. Starka krafter vill också ytterligare konkurrensutsätta verksamheten och därmed öppna upp en ”marknad” där olika företag ska kunna konkurrera om att ta hand om kvinnor i behov av skydd och stöd. På vissa håll i landet har denna process redan påbörjats och utvecklingen med privata utförare har gått fort de senaste åren. Utvecklingen innebär ett starkt och konkret hot mot alla de kvinno och tjejjourer som idag bedriver verksamhet runt om i landet.

För att berätta mer för oss om denna oroande utveckling och konsekvenserna av den har vi bjudit in Jenny Westerstrand. Jenny är ordförande för ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige).

❗ Ställ en fråga till föreläsarna! Du kan ställa din fråga direkt i kommentarsfältet i livesändningen. Det går också bra att skicka en fråga i förväg via detta formulär: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftkGlX2go9gUs6dCd5gvKY1X-K1TM_vJ41qegMH-UDZ5aTMw/viewform

Naturligtvis kan vi inte garantera att just din fråga ställs – det beror på tid och utrymme.

När: 4 augusti 2020 17:00 - 4 augusti 2020 18:30

Var: / Digital

Arrangör: Vänsterpartiet Göteborg