Minnesdag för de romska offren för nazisternas förintelsepolitik


Den 2 augusti högtidlighålls varje år minnet av den så kallade ”Zigenarnatten” 1944 då omkring 3000 romska fångar i Auschwitz-Birkenau avrättades.

Forum för levande historia uppmärksammar detta med en livesänd programkväll. Medverkar gör bland andra Berith Kalander och Bagir Kwiek som båda är andra generationens romska överlevande och Domino Kai som i många år arbetat med att uppmärksamma minnesdagen.

Dessutom intervjuas Ethel Brooks, romsk aktivist och forskare vid Rutgers University i USA som vill öka kunskapen om nazisternas folkmord på romer. Statsminister Stefan Löfven medverkar med en videohälsning. Från Forum för levande historia medverkar överintendent Ingrid Lomfors.

Var kan du titta? Programkvällen sänds live här: www.levandehistoria.se/kalendarium/minnesdagen-de-romska-offren-nazisternas-forintelsepolitik och på Forum för levande historias Facebooksida.

Om du vill kan du anmäla dig på nedan länk så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen efteråt. www.levandehistoria.se/kalendarium/minnesdagen-de-romska-offren-nazisternas-forintelsepolitik

När: 2 augusti 2020 17:30 - 2 augusti 2020 19:00

Var: / Digital

Arrangör: Forum för levande historia