Pride med Vänsterpartiet


Kom med när Vänsterpartiet gör Pride 2020. Mellan fredag 31 juli och söndag 2 augusti har vi ett späckat schema med artister, samtal, kärlek, kamp och aktivism 🌈

Program:

FREDAG 30 JULI

📌 Panelsamtal Först ut är ett spännande panelsamtal med inbjudna gäster som vittnar om HBTQ-kampen runt om i världen. Vi kommer att få höra om hur HBTQ-personer har det i olika länder och vilka strategier man använder för att påverka situationen. Deltagare: Karthik Bittu, Indien, Faris Cuchi Gezahegn, Etiopien, Jae Yates, USA, Monica Cross, USA. Moderator: Per Markus Risman ➤ PLATS: Internet (mer info kommer) ➤Språk: Engelska

📌 Stand up a la Pride! Koppla upp dig på digital standup! Moa Svan leder oss genom programmet och med sig framför skärmen har hon Felicia Jackson, Idgie Heatherbranch, Olivia Skoglund och Pernilla Hammargren. Kom med på denna härliga kväll och garva loss med oss (men håll dig på mute, skrattar gör vi i chatten). ➤ PLATS: ZOOM (mer info kommer) ➤Språk: Svenska

LÖRDAG 1 AUGUSTI 📌 Vänsterpartiets Pridestafett! Lördag 1 augusti sänder vi vår pride-stafettsändning! Fira paraddagen med Vänsterpartiet. Tal och hälsningar från bland andra Jonas Sjöstedt och Malin Björk, poeterna Yolanda Bohm och Jon Ely, och musik från Rrriot Samba oc V blåsterkern. ➤ PLATS: Internet (mer info kommer)

SÖNDAG 2 AUGUSTI 📌Panelsamtal Välkommen på ett spännande panelsamtal med inbjudna gäster som vittnar om HBTQ-kampen i olika europeiska länder. Vi diskuterar hur situationen ser ut med extra fokus på transpersoners situation och hur vi stärker HBTQ-kampen i Europa för att våra rättigheter att existera ska bli verklighet för alla. Deltagare: Malin Björk, Belgien, Kamil Maczuga, Polen, Natia Gvianishvili, Stockholm/Georgien, Olena Shevchenko, Ukraina. Moderator: Juliet Atto ➤ PLATS: Internet (mer info kommer) ➤Språk: Engelska

PRIDEVECKAN (löpande)

📌 #HÅLLMINHAND En solidaritetsaktion där du promenerar hand i hand för de som inte kan eller vågar. 6 av 10 HBTQ-personer i EU väljer att inte hålla handen offentligt på stan och i många länder runt om i världen är det olagligt för HBTQ-personer att visa sin kärlek till varandra. Hoppas att du vill vara med i vår socialt distanserade solidaritetsparad.

Du kommer kunna delta genom att gå på promenad, gärna hålla handen med någon du tycker om, och sedan uppdatera hur lång du gått på en gemensam hållaminhand-hemsidan. ➤ PLATS: Vart som helst (hemsida och mer info kommer)

📌 HBTQ-stadsvandring Kan du din HBTQ-historia? Att vi har de rättigheter som vi har idag har inte hänt av sig själv. Många människor har engagerat sig politiskt, stått på barrikaderna och sagt ifrån, organiserat sig och kämpat för våra rättigheter. Lär dig mer genom vår digitala stadsvandring där du kan ta del av viktiga historiska händelser. Vi kommer ordna en vandring varje dag under Prideveckan; fredag, lördag och söndag.
➤ Språk: Engelska ➤ PLATS: Internet (mer info kommer)

📌 Pridemåleri för barn i alla åldrar Konstnären Linnéa Johansson ritar 4 stycken teckningar som man kan ladda ner som barn kan fylla i med färg som i en målarbok, antingen på datorn eller med pennor genom att skriva ut. Motiven är såklart Pride inspirerade; - Stonewall hjältarna Marsha P. Johnson & Sylvia Rivera - en av aktivisterna på trappan på Socialstyrelsen 1979 - en av en dragqueen som läser sagor - en av homosexuella frigörelseveckan i Stockholm 1979.

Teckningarna kommer laddas upp närmare Prideveckan!

➤ PLATS: Hemifrån

Och mer blir det!

När: 31 juli 2020 09:00 - 2 augusti 2020 21:00

Var: / Digital

Arrangör: Vänsterpartiet Storstockholm