Få syn på normerna - att skapa utmanande undervisning


Under Stockholm Pride bjuder vi in till ett seminarium för lärare. Det kommer sändas live på Instagram. Följ @lararnas för att ta del av sändningen.

Lärande och identitetsutveckling går hand i hand. För att eleverna ska utveckla sin egen identitet och förståelse för omvärlden behöver lärare ge stöd för att tänka kring svåra frågor. Skolans uppdrag är att förena kunskapsuppdraget med jämställdhetsarbetet där elever ska diskutera, tänka och kritiskt granska olika budskap. Som lärare är det viktigt att man får syn på vilka mönster som råder och behöver utmanas samt vilka som skapar begränsningar i lärandet. Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith samtalar kring hur normkritiken präglar deras yrkesvardag och diskuterar hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svåra. De ger också tips om hur man kan ta de första stegen för att göra klassrummet till en mer normkritisk miljö, även för den lärare som tycker att detta är svårt eller som vill påbörja det förebyggande värdegrundsarbetet. I samband med seminariet har du också möjlighet att ställa frågor till Annika, Mia och Robin.

Annika Sjödahl är lärare i svenska och engelska på Gröna Dalenskolan i Bålsta där hon undervisar på högstadiet. Mia Smith är lärare i engelska och tyska på Vallhamra skola i Partille, där hon undervisar på högstadiet. Robin Smith är lärare i svenska och engelska på Viktor Rydberg Gymnasium i Stockholm. Alla tre är också ämnesspanare för Lärarnas Riksförbund.

När: 31 juli 2020 13:30 - 31 juli 2020 14:00

Var: / Digital

Arrangör: Lärarnas Riksförbund