Venezuela, historia, nutid och framtid.


Save the date: Venezuela

Varmt välkomna till första samtalet i en serie av samtal om internationell politik.

Med tanke på den strategiska roll som Venezuela haft både geografiskt, i form av naturtillgångar men också ideologiskt, borde vänstern ha mer diskussion kring den politiska utvecklingen i och runt Venezuela? De senaste veckorna har Guaidó lyfts än en gång av bla USA och Sverige, trots att han är en självutnämnd president. Varför? Det finns också en kritik från bla miljörörelsen och del av vänstern i Venezuela mot regeringen, bla kring hantering av korruption och miljöpolitik. Hur tacklar Venezuela dessa frågor idag? Och hur ser den internationella solidariteten ut för vänsterrörelserna i Venezuela? Datum: 9 juli kl. 18:00 Plats: Webben Samtalsledare: Ebba Elena Karlström, distriktsordförande Vänsterpartiet Storstockholm Lorena Delgado Varas, riksdagsledamot Vänsterpartiet Gäster: Juan Velasquez, docent Göteborgs Universitet Martin Lööf, Venezuelanätverket Håkan Svenneling, utrikespolitisk talesperson, riksdagsledamot Vänsterpartiet Joanna Castro, Antropolog. Rådgivare i genusfrågor

Arrangeras av Vänsterpartiet Storstockholms solidaritetsutskott och Latinos Vänsterpartiet.

När: 18 juli 2020 18:00 - 18 juli 2020 19:30

Var: Livevideo / Digital

Arrangör: Latinos Vänsterpartiet och Vänsterpartiet Storstockholm