Bostäder – handelsvaror eller en rättighet?


Välkommen till Vänsterpartiet Göteborg föreläsningsserie Sommar med Vänstern!

Vi är stolta att för sjunde året i rad genomföra vår uppskattade serie med föreläsningar och paneler under namnet Sommar med Vänstern. Precis som tidigare år bjuder vi på en föreläsning i veckan under sommaren med start i juni.

Speciellt för i år blir att vi på grund av den rådande situationen kommer köra hela serien digitalt. För dig som vill titta på föreläsningarna innebär det att du helt enkelt surfar i Facebookeventet lagom till föreläsningsstart. Alla programpunkter kommer nämligen sändas live här på Facebook.

Så häng upp hängmattan, fäll upp solstolen eller bädda i ordning favoritfåtöljen och titta på sommarens föreläsningar hemifrån!

På vår tredje träff diskuterar vi bostadsfrågan. Rätten till bostad finns inskriven i vår grundlag, trots detta har vi under lång tid haft en stor och utbredd bostadsbrist i Sverige. I många år har dessutom högern påhejade av ägare och kapital arbetat för att luckra upp och helst av allt ta bort de regleringar som omgärdar bostadsmarknaden. Regleringar som finns där därför att vi insett att en bostad är just en rättighet och ingen handelsvara som vilken som helst.

Den senaste i dessa attacker är hotet om marknadshyror på hyresrätter. Vilka konsekvenser skulle detta få, hur kan vi kämpa för att stoppa dessa förslag, och hur skulle bostadsmarknaden se ut om vänstern fick bestämma?

Med oss för att diskutera dessa frågor har vi Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, och Daniel Carlenfors, bostadsaktivist.

❗ Ställ en fråga till föreläsarna! Du kan ställa din fråga direkt i kommentarsfältet i livesändningen. Det går också bra att skicka en fråga i förväg via detta formulär: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftkGlX2go9gUs6dCd5gvKY1X-K1TM_vJ41qegMH-UDZ5aTMw/viewform

Naturligtvis kan vi inte garantera att just din fråga ställs – det beror på tid och utrymme.

När: 6 juli 2020 17:00 - 6 juli 2020 18:30

Var: / Digital

Arrangör: Vänsterpartiet Göteborg