Jonas veranda – istället för Almedalen


Välkommen till Jonas veranda – istället för Almedalen!

Vänsterpartiet ställer inte in sin dag i Almedalen. Tvärtom, vi satsar på ett eget spännande program.

Det blir politiska samtal om sommar och klassamhälle i Jonas Sjöstedts talkshow. Det blir bra musik och förstås – det blir som vanligt ett tal av Jonas Sjöstedt, från hans egen veranda på torpet i Umeå.

Enda skillnaden så här i pandemitider är att vi sänder allt digitalt, desto bättre för alla er som har möjlighet att kolla från hängmattan, badklippan eller balkongen. Sändningen kommer att finnas på www.facebook.com/vansterpartiet/live och delas självklart här i Facebookeventet också.

Här är hela programmet – som också går att se i efterhand förstås:

18-18.45 Snack med Sjöstedt – Almedalenspecial

Du ska inte tro det blir sommar – ifall inte nån sätter fart på jämlikheten. I krisens år pratar alla om hemester, eller svemester, men för många barnfamiljer är sommaren ALLTID något som firas hemma. Många i LO-grupperna åker aldrig någonstans på semestern. Jonas Sjöstedt pratar om sommaren med jämlikhetstema tillsammans med

-Anneli Jordahl, prisbelönt arbetarförfattare, bland annat ”Klass – är du fin nog”, "Låt inte den här stan plåga livet ur dig Mona" och senast ”Orm med två huvuden”,

-Balsam Karam, gjorde uppmärksammad romandebut med ”Händelsehorisonten”, även bibliotekarie i Rinkeby,

-Sandro Scocco, ekonom, och en av dem som påpekat offentligt att kapitalägarna är märkligt osynliga i krisen. Nu vill de ha bidrag från staten! Hur är det med deras support för marknadsekonomin kan man fråga sig?

18.45-19.00 Musik med bandet Ruby Hive och sångerskan Christina Onuora Eriksson. https://www.facebook.com/rubyhive/ https://www.instagram.com/christina.onuora/

19.00 Jonas Sjöstedt håller Almedalstal, från sin egen veranda i Umeå.

När: 1 juli 2020 18:00 - 1 juli 2020 19:30

Var: / Digital

Arrangör: Livevideo av Vänsterpartiet