Äldrevården och coronakrisen – vad hände?


Välkommen till Vänsterpartiet Göteborg föreläsningsserie Sommar med Vänstern!

Vi är stolta att för sjunde året i rad genomföra vår uppskattade serie med föreläsningar och paneler under namnet Sommar med Vänstern. Precis som tidigare år bjuder vi på en föreläsning i veckan under sommaren med start i juni.

Speciellt för i år blir att vi på grund av den rådande situationen kommer köra hela serien digitalt. För dig som vill titta på föreläsningarna innebär det att du helt enkelt surfar i Facebookeventet lagom till föreläsningsstart. Alla programpunkter kommer nämligen sändas live här på Facebook.

Så häng upp hängmattan, fäll upp solstolen eller bädda i ordning favoritfåtöljen och titta på sommarens föreläsningar hemifrån!

På vår andra träff lyfter vi den rykande aktuella frågan om vad som egentligen hänt med vår äldrevård och hur det kunnat gå så snett i hanteringen av coronapandemin i äldreomsorgen.

Vad är det för politik som fört oss hit och hur har det kunnat bli såhär? För att försöka ge oss en bild av detta och reflektera över dessa frågor samt diskutera hur vi ska kunna ge våra äldre en säker omsorg i framtiden, har vi bjudit in Clara Lindblom, oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet i Stockholm, Daniel Bernmar, kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg, samt Sara Svensson, ledamot i SKL:s sjukvårdsdelegation för Vänsterpartiet.

❗ Ställ en fråga till föreläsarna! Du kan ställa din fråga direkt i kommentarsfältet i livesändningen. Det går också bra att skicka en fråga i förväg via detta formulär: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftkGlX2go9gUs6dCd5gvKY1X-K1TM_vJ41qegMH-UDZ5aTMw/viewform

Naturligtvis kan vi inte garantera att just din fråga ställs – det beror på tid och utrymme.

När: 1 juli 2020 16:00 - 1 juli 2020 17:30

Var: / Digital

Arrangör: Vänsterpartiet Göteborg