PERSPEKTIV PÅ PRIDE


Vi måste prata om kamp, strategier och visioner! Vad behöver vi minnas och bära med oss från LHBTQIA-aktivismens historia? Hur kan vi ta till vara detta idag genom organisering och kunskapsspridning? Och hur ser dagens förutsättningar ut för queera personers trygghet och ägandeskap i Pride-rörelsen?

Nu när många Pride-events ställs in och skjuts fram på grund av Corona – då passar vi på att göra det som folkbildningen gör bäst. Vi tar tid för att reflektera och lära oss tillsammans!

Vi har bjudit in fyra personer som på fredag 5 juni möts i ett fritt samtal - där erfarenheter och fakta blandas med konkreta visioner och frustration kring en folkrörelse under utveckling. Du har lyxen att få tjuvlyssna genom att ABF livesänder hela samtalet!

Under veckan får du dessutom följa deltagarnas personliga tankar kring Pride.

MEDVERKANDE Måndag 1 juni kl 20.00 - 20.30 ⭐ Pia Laskar (idéhistoriker och docent i genusvetenskap) Tisdag 2 juni kl 20.00 - 20.20 ⭐ Lisa Säthil (f.d. ordförande i RFSL Helsingborg och tidigare arrangör för Helsingborg Pride) Onsdag 3 juni kl 20.00 - 20.20 ⭐ Timimie Märak (Poet, urfolksaktivist och tidigare arrangör för Sápmi Pride) Torsdag 4 juni kl 20.00 - 20.20 ⭐ Stephanie Toro (arrangör för Reclaim Pride Gbg) Fredag 5 juni kl 16.00 - 17.00 ⭐ Gemensamt samtal (live)

Arrangörer: ABF Västra Götaland i samarbete med ABF Gör din röst hörd, med stöd av Västra Götalandsregionen.

Deltagarnas egna berättelser postar vi som inlägg här i eventet på utsatt dag och tid. Det gemensamma samtalet kommer vi att livestreama direkt här i eventet via Zoom.

PS. Allt teckenspråkstolkas! 🤟✨

När: 5 juni 2020 08:00 - 30 juni 2020 00:00

Var: / Digital

Arrangör: ABF Västra Götaland