Livesänds: Samtycke kan inte köpas


SAMTYCKE KAN INTE KÖPAS: SAMTAL MED FEMINISTISKT INITIATIV, INTE DIN HORA OCH TALITA En känd profil åkte fast för sexköp och utreds för oaktsam våldtäkt. Ett par dagar senare grips en polis för koppleri. De två händelserna har den senaste veckan fått upp de betalda övergrepp personer i prostitution dagligen utsätts för, på dagordningen. Få har nog missat debatten som nod är den första som fått medierna att byta fokus från corona och regeringen svarade fort med att åtgärder måste ske.

Samtidigt är dessa övergrepp varken något ovanligt eller nytt. Organisationer och aktivister, Feministiskt initiativ inkluderande, har länge skrikit sig hesa över våldet och vi vet att var tionde man i Sverige har betalat för att begå ett sexuellt övergrepp. För det är övergrepp det handlar om. Samtycke går inte att köpa.

Det är bra att den offentliga debatten äntligen är igång. Men en oro finns, lever kvar från liknande situationer tidigare, kommer intresset försvinna lika fort som det kom? Feministiskt initiativ vill göra allt vi kan för att fortsätta pressa på politiker och myndigheter och bjuder därför in till ett digitalt lunchsamtal med organisationen Inte din hora. Vi vill lyssna och ge plats till de som arbetar med dessa frågor dagligen, som har egen erfarenhet, och låta dom sätta agendan för samtalet. Tillsammans går vi in på djupet kring vad som måste hända nu. Vad som krävs för att dessa övergrepp ska få ett slut och för att situationen ska förändras på riktigt.

Du har också möjlighet att påverka samtalet. Skicka in din fråga här i eventet till skriv till Feministiskt initiativ på Instagram senast tisdag 26/5 så hoppas vi kunna ta upp den. ❤

Medverkande: Cajsa, Inte Din Hora Farida Al-Abani, partiledare Feministiskt initiativ Luis Lineo, säkerhetspolitisk talesperson för Feministiskt initiativ och tidigare ordförande för MÄN

LÄNKEN TILL SAMTALET KOMMER LÄGGAS UPP HÄR I EVENTET. ♥

I samarbete med ABF Stockholm.

När: 4 juni 2020 18:00 - 4 juni 2020 19:00

Var: / Digital

Arrangör: ABF Stockholm, Feministiskt initiativ, Inte Din Hora