Zooma in Palestina


Zooma in Palestina. Tio år efter attacken på Ship to Gaza

Den 31 maj är det 10 år sedan den israeliska flottan anföll en civil fartygskonvoj långt ute på internationellt vatten i Östra Medelhavet. Nio obeväpnade människorättsaktivister mördades. Många av dem skjutna på nära håll, i ryggen, med kamera i hand. 29 barn blev faderlösa den dagen. I konvojen deltog svenska Ship to Gaza med ett lastfartyg fyllt av mediciner, byggmaterial, skolböcker, generatorer avsedda för det palestinska civilsamhället.

Ombord på Mavi Marmara, det passagerarfartyg som angreps först och hårdast fanns Ship to Gazas dåvarande ordförande Mattias Gardell. I detta webbinarium berättar Gardell vad som hände och svarar på frågor. I den påföljande panelen får vi en uppdatering av nuläget. Hur ser situationen ut i dagens Palestina? Vad händer på Västbanken och i Gaza? Vad innebär hotet om annektering av palestinskt land? Varför går Israel och USA till strid mot Förenta nationerna, UNESCO och Internationella brottsmålsdomstolen?

Deltagare: Anna Wester, ordförande i Palestinagrupperna Jeannette Escanilla, ordförande i Ship to Gaza Mattias Gardell, tidigare ordförande i Ship to Gaza Victoria Strand, läkare och Ship to Gazas styrgrupp 2010 och 2020.

Dag: söndag 31 maj 2020. Tid: 14.00-15.30

Föranmälan krävs. Du registerar dig här: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_IN50N7j1SqWRqaLbDvv6xw

När: 31 maj 2020 14:00 - 31 maj 2020 15:30

Var: / Digital

Arrangör: Palestinagrupperna i Sverige och Ship to Gaza-Sweden