Barnvagnsmarschen Uppsala 2020


Ingen ska behöva föda ensam- barnmorskor räddar liv.

Lördagen den 9 maj manifesterar människor på över 50 marscher från norr till söder mot mödradödligheten. I år sätter vi fokus på barnmorskor och deras viktiga roll i att förbättra kvinnors och flickors rättigheter.
Varje år föder miljontals kvinnor barn utan någon hjälp av en närvarande barnmorska eller annan vårdgivare. Mödradödligheten skördar hundratusentals människoliv över hela världen. Men detta går att förändra. Med stöd av utbildade barnmorskor skulle en stor del av dödsfallen kunna minska.

2020 samverkar RFSU med ett antal organisationer som jobbar mot mödradödlighet: Läkare utan gränser, Läkare i Världen, Svenska Afghanistankommittén och Svenska Barnmorskeförbundet. Men det är du som privatperson som gör denna marsch möjlig.

Höj din röst tillsammans med oss för att stoppa mödradödligheten!

RFSU Uppsala ordnar marschen här!

Vi kommer att utgå från stora torget och gå en runda på ca 1 km. Mer info kommer snart.

Varmt välkommen, med eller utan barnvagn!

Läs mer på rfsu.se/barnvagnsmarschen och facebook.com/barnvagnsmarschen

När: 9 maj 2020 13:00 - 9 maj 2020 15:00

Var: Stora Torget Uppsala / Uppsala

Arrangör: Barnvagnsmarschen och RFSU Uppsala