Uppsala Stoppar Nazisterna


Den första maj 2020 kommer Nordiska motståndsrörelsen till Uppsala för att hålla sitt förstamajtåg och vi tänker stoppa dem!

❓ Vad menas med att stoppa marschen?

❗️ Nordiska motståndsrörelsen ska inte kunna genomföra sin marsch så som de planerat.

Marschen ska störas, blockeras, saboteras och trängas undan. Målet är att nazisterna inte ska röra sig en meter – men så länge de lämnar Uppsala på dåligt humör är vi nöjda.

❓ Hur ska marschen stoppas?

❗️ Marschen ska stoppas med alla tillgängliga medel men i första hand genom en riktad gemensam aktion.

Nazisternas marsch är en invasion och nazisterna en invasionsstyrka. De är även vid sina mest lyckade event aldrig något annat än en liten inrest skara. Vi som bor i Uppsala kan stoppa dem genom inget annat än vårt antal. Nazisternas marscherar endast när de som annars ogillar deras idéer och tankar tillåter dem.

Vi kommer därför att tillhandahålla en samlingsplats och en konkret gemensam aktion att delta i – liksom en mängd aktiviteter under månaderna inför första maj.

Utöver det uppmanar vi alla som vill att organisera den typ av motstånd som de är bekväma med och tror på. Vårt gemensamma motstånd kan ta många uttryck och former – vi behöv inte ha en samsyn om vad den rätta strategin är så länge vi delar samma mål och håller varandras rygg.

Mer konkret information om vad allt detta innebär kommer att presenteras allt eftersom att marschen närmar sig. Tillsvidare uppmanar vi alla som vill delta att hålla koll här och börja smida planer!

❓ Varför behöver marschen stoppas?

❗️ Det finns ingen diskussion att ha med de som vill se oss hängda för vår hudfärg, etnicitet, religion, läggning, funktionalitet eller politik. Vi kan inte tolerera eller samexistera med den rörelse som både har folkmord framför blicken och på sitt samvete.

Den nazistiska rörelsen måste stampas ut var den än visar sig. Det ligger i vårt kollektiva intresse att göra så; för vår säkerhet, för vår framtid och för våra möjligheter att bygga ett bättre samhälle tillsammans.

De röster som höjs för nazisternas rätt att höras, synas och ageras gör det på falska premisser och ett missförstånd av fascismens natur.

Vi har inga illusioner om fascisternas syn på demokratiska fri- och rättigheter. Fascismen som rörelse – historiskt liksom idag – är organiserad runt att utnyttja och växa genom det demokratiska system den sedan hoppas nedmontera. Det här dubbla förhållningssättet är definierande för nazisternas syn på mötes- och yttrandefrihet; de nyttjar dem maximalt för egen del när de är svaga och förnekar dem för alla andra när de är starka.

Den debattör som ena dagen försvarar nazisternas rätt att marschera kommer nästa dag upptäcka att marschens syfte var att släpa denna ur sin bostad för opatriotiska åsikter. Nazisternas ord skiljs endast från nazisternas våld av nazisternas förmåga att genomföra det senare.

❓ Var och när samlas vi för att stoppa marschen?

❗️ Eftersom vi ännu inte vet vilken väg Nordiska motståndsrörelsen kommer marschera väntar vi med att annonsera mötesplatsen för motdemonstrationen.

Motaktionen kommer pågå hela dagen men vår nuvarande gissning är att samlingen för motdemonstrationen kommer ske klockan 10:00. Denna tid kan komma att ändras.

När: 1 maj 2020 10:00 - 1 maj 2020 16:00

Var: Uppsala / Uppsala

Arrangör: Stoppa Marschen