Webbseminarium: Expos årsrapport


LIVE VIA ZOOM OCH FACEBOOK: lansering av Expos årsrapport

Varje år gör Expo en sammanställning av den svenska rasideologiska miljöns aktiviteter i en årsrapport. Vi samlar in data om såväl deras interna som utåtriktade aktivism, och vi analyserar den. Detta för att få svart på vitt vad vi annars bara kan anta.

När vi nu för tionde gången ger ut vår rapport kan vi konstatera ett antal saker: Den rasideologiska miljön försvinner inte. Den har lyckats föryngra sig och utnyttja flyktingfientliga tendenser i opinionen. Vi kan visa att det är en vital politisk miljö, som samtidigt är känslig för inre strider och misslyckade satsningar.

På detta direktsända seminarium berättar Morgan Finnsiö, researcher på Expo och redaktör för rapporten, om de viktigaste fynden i datan från 2019. Vi ger en bild av var miljön befinner sig, vilka tendenser vi kan se och vad vi kan förvänta oss av dem under 2020, i och med den förändrade verklighet vi upplever i och med coronakrisen.

Seminariet livesänds via Zoom samt på Facebook. Det ligger sedan kvar bland våra videoklipp för den som vill titta i efterhand. Rapporten kommer att finnas som nedladdningsbar pdf på expo.se från den 29 april.

När: 29 april 2020 09:00 - 29 april 2020 10:00

Var: / Digital

Arrangör: Stiftelsen Expo