Livesändning: Konst, minneskultur och kollektiva trauman


Konst kan hjälpa oss att hålla minnet av Förintelsen vid liv och att förstå och bearbeta kollektiva trauman, som efter Tsunamin eller terrordådet på Utöya. Men monument och minnesplatser kan också skapa ett avstånd till erfarenheter och vittnesmål och användas för politiska syften.

Konstvetaren Tanja Schult har forskat på minneskultur med utgångspunkt i Förintelsen. Hon medverkar tillsammans med Sveriges radios konstkritiker Mårten Arndtzén i ett samtal om hur vi gör för att hålla minnet av det mycket smärtsamma levande. Moderator är författaren och kulturjournalisten Anders Rydell.

Samtalskvällen sänds live här. Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen efteråt.

https://www.levandehistoria.se/kalendarium/samtalskvall-konst-minneskultur-och-kollektiva-trauman

När: 22 april 2020 17:30 - 22 april 2020 19:00

Var: Livesändning / Digital

Arrangör: Forum för levande historia