Distanscirkel - Introduktion till skönlitterärt skrivande


Vill du fördjupa din kunskap inom skönlitterärt skrivande? Kanske vill du berätta historien om den vardag vi lever i just nu? För att alla som vill ska ha möjlighet att vara med, så ges denna kurs på distans. Den plattform som används är Facebook och Messenger.

Under kursens gång går vi igenom de olika delarna av skönlitterärt skrivande:

• Uppbyggnad av en text • Inledning – Olika sätt att inleda texter och vad man ska tänka på. • Personbeskrivningar • Miljöbeskrivningar • Gestaltning – Show, don’t tell • Målgrupp – Det är viktigt att veta vem du skriver för om budskapet ska nå fram. • Kort om olika genrer • Allmänna skrivtips: Meningsuppbyggnad, ordval, att undvika klyschor, vikten av att visa för andra för att få respons, vikten av att låta texten vila, vad man kan göra om man kör fast, research.

Vi blandar teori med praktiska övningar. Dialog och livesändning med ledaren sker i en sluten Facebook-grupp, under bestämda tider (se schema nedan). Mellan träffarna får du med dig hemuppgifter, för att du ska få öva på den teori ni går igenom. Det finns också möjlighet för deltagarna att använda sig av Facebook-gruppen mellan träffarna för att bolla tankar och idéer. Tid för konstruktiv respons på era egna skrivuppgifter ingår i kursen.

Kursledaren Sarah Larsson är själv författare, och har skrivit noveller som publicerats i ett antal antologier.

Den utrustning du behöver för att kunna medverka är en dator med internetuppkoppling och ett Facebook-konto.

Tid: Tisdagar jämna veckor: 14/4, 28/4 och 12/5. Antal träffar: 3 Plats: Distans, kursen sker via Facebook Pris: 490:-

Vill du anmäla dig eller har du frågor kring kursen? Maila pethra.andersson@abf.se eller ring 016-166700

När: 14 april 2020 18:00 - 14 april 2020 21:00

Var: Distans / Digital

Arrangör: ABF Sörmland