Webbinarium: Så hanterar vi coronapandemin. Tillsammans!


ABF har arbetat länge med krisberedskap och prepping, med fokus på hur människor kan förbereda sig för kriser tillsammans och vara en resurs för varandra. Studiematerialet ”Så hanterar vi coronapandemin. Tillsammans!” riktar sig särskilt till personer som inte tidigare engagerat sig kring prepping men som nu fått upp ögonen för behoven av krisberedskap. Materialet är helt anpassat för digitala cirklar.

Hyresgästföreningens projekt Goda Grannar kopplar ihop volontärer med behövande runt om i landet. Hyresgästföreningen ställer om sin organisation för att bemanna telefonerna för att ta hand om volontärer, koppla ihop med behövande och mobilisera medlemmar i hjälparbetet.

Nu på onsdag den 8 april kl 19.00 genomförs ett lanserings-webbinarium för blivande cirkelledare, verksamhetsledare och andra intresserade. På webbinariet presenteras materialet och hur det kan användas. Anmäl dig senast 7/4 via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgxiELs9H-AkmcT9udFu8bBHWFnuyhEQxSfMwld3NoaUV7ow/viewform

Vi återkommer med inloggningsuppgifter till anmälda deltagare.

Medverkande på webbinariet är Herman Geijer som är nationell samordnare för prepping på ABF, Marie Linder som är förbundsordförande för Hyresgästföreningen samt Pär Plüschke som författat ABFs studiematerial och är aktiv i Preppa Tillsammans.

Läs mer om satsningen och materialet här: https://www.abf.se/folkbildning-i-coronatider/guider-och-material/material-sa-hanterar-vi-coronakrisen-tillsammans/

När: 8 april 2020 19:00 - 8 april 2020 20:00

Var: webbinarium / Digital

Arrangör: ABF