Nu är volontärrekryteringen för våren 2020 öppen!


Vi söker nu volontärer till vår chattsysterverksamhet samt kommunikatörsgruppen!

För att bli volontär ska du vara engagerad, feminist och vilja arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld. Vi ser också att du är över 20 år och har möjlighet att lägga ner minst fyra timmar per månad för ideellt arbete. Storasyster arbetar för mångfald och ser gärna en bredd i sökandes ursprung, kön, sexualitet och funktion.

Just nu söker vi volontärer som vill vara chattsyster/chattbror eller med i vår kommunikatörsgrupp (d.v.s. bemanna sociala medier för föreningens räkning).

För att vara chattsyster krävs ingen förkunskap eller utbildning. För dig som önskar bli kommunikatör ser vi gärna att du arbetar med kommunikation eller har erfarenhet av det sedan tidigare, alternativt att du är under utbildning.

Läs mer om volontäruppdragen här! http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/bli-volontar/

Om du har frågor som rör chattsysteruppdraget får du gärna kontakta oss på amanda@foreningenstorasyster.se och för frågor som rör uppdraget som kommunikatör får du gärna kontakta julia@foreningenstorasyster.se

Rekrytering:

Inför rekrytering ombeds du att skicka in en ansökan med CV och personligt brev. Vi kallar sedan ett antal till videointervjuer – vi välkomnar volontärer från hela landet. Vi kommer genomföra intervjuer löpande, så kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt!

När rekrytering öppnar annonseras det på Storasysters hemsida och i våra sociala medier.

Utbildning:

För de som går vidare efter rekryteringen hålls sedan en obligatorisk utbildning på fyra heldagar (två helger) – en helg under våren den 25-26 april samt till hösten den 25 oktober och 7 november. Söker du volontärarbete som kommunikatör behöver du endast medverka 25-26 April. Under utbildningen får du en gedigen introduktion till verksamheten och ditt uppdrag som volontär. Utbildningen innehåller föreläsningar om bemötande, trauma och svåra samtal, suicidprevention, juridik och rättsprocess, hedersrelaterat våld- och förtryck m.m.

Vår förhoppning är att vårens utbildningen ska kunna hållas på plats i lokaler i Stockholm. Med anledning av det osäkra läget kopplat till Covid-19 öppnar vi dock för möjlighet att hålla utbildningen på distans.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 5 april! ANSÖK HÄR: https://www.surveylegend.com/survey/#/d29yZHByZXNzNDg3MzU=~-M35yZ_r-bKli5AcYmDc

När: 3 april 2020 09:00 - 30 april 2020 09:00

Var: / Digital

Arrangör: Storasyster