Inspektionen 2020 – internetversionen


Inspektionen 2020, nypremiär på internet fredag kl 19!

Gymnasiets och högskolans elever studerar på distans. Vi på moment slår in på samma linje och spelar teater på distans. Fredag den 27 och lördag den 28 mars kl 19 samt söndag den 29 mars kl 16 sänder vi vår föreställning Inspektionen 2020 live på vår Facebooksida. Därefter lägger vi upp en klippt version av pjäsen att titta på när man vill. Alla andra fysiska föreställningar är inställda. Hör av er till kulturbiljetter för återbetalning eller presentkort.

Stöd vår livesändning och köp biljetter för valfri summa på Swish nr 123 452 38 74! Märk betalningen onlinebiljett.

Ta hand om varandra och er själva önskar moment!


Vårens första premiär är vagt baserad på: moments uppsättning av revisorn 2015, inspektioner av alla de slag som teatern varit med om under de snart 20 år vi funnits, den kulturpolitiska utvecklingen i landet i allmänhet och platser som Sölvesborg i synnerhet, budgetförslag och uttalanden från ett parti som vi kan kalla för Sverigedemokraterna och ett möte med en nederländsk violinist år 2011.

På scen möter vi en regissör, en dansare, en skådespelare och en klassisk musiker. Alla representanter för samtidskonst som kan vara hotad om de politiska vindar som nu blåser håller i sig, om en viss typ av motioner och budgetförslag som nu läggs fram i vår riksdag går igenom och blir verklighet. Samtliga skyldiga till stora kostnader för samhället i form av dyra utbildningar och långvarig yrkesutövning finansierad av allehanda skattefinansierade stöd. Med humor, kärlek och svedda fötter dansar moment på vulkanen och vrider och vänder frågor om den så kallade fria konstens villkor och existensberättigande, armlängds avstånd, politisk styrning, nationalism, öppenhet, demokrati och yttrandefrihet. Är det en svanesång, början på något nytt eller bara en föreställning i mängden? Vi vet inte men du kan vara med om att ta reda på det.

Manus och regi: Andreas Boonstra På scen: Camilla Larsson, Ludde Hagberg, Karolina Weber Ekdahl och Andreas Boonstra Scenografi: Erik Stenberg Musik: Simon Steensland Ljus och teknik: Joel Dannerup Producent: Birgitta Linder

När: 29 mars 2020 16:00 - 29 mars 2020 18:30

Var: Inspektionen 2020 live på Facebooksida / Digital

Arrangör: moment:teater