Könet i sporten eller sporten i könet?


Ett samtal om gränsdragningar som utmanas i sportvärlden

Få arenor är så normbeständiga och binära som sportvärldens. Från tränings- och tävlingsmöjligheter till sponsorskap, vålds- och skadekostnader, medial uppmärksamhet och politiska prioriteringar. På senare år har såväl fotbollsdamernas löner som elitidrottares hormonnivåer utmanat sportvärldens villkor från olika håll. Vad finns bortom könsnormen i sportvärlden?

Medverkande: Torbjörn Tännsjö, professor praktisk filosofi Stockholms universitet Helena Tolvhed, idrotts- och genushistoriker Stockholms universitet Sara Edenheim, historiker Umeå universitet Sofia B Karlsson, sakkunnig och utbildningsansvarig för jämställdhet och inkludering vid Riksidrottsförbundet Frank Berglund, vice förbundsordförande RFSL

Moderator: Anna-Klara Bratt, chefredaktör Feministiskt perspektiv

Lokal: Sandlersalen, plan 1

OBS! FRI ENTRÉ 💜

Samtalet är en del av Feministiskt Forum 2020. Du hittar mer info om forumet: https://www.facebook.com/events/498007457731900/

När: 28 mars 2020 14:00 - 28 mars 2020 14:45

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Feministiskt Forum Stockholm