Demonstration: För allas rätt till liv och skydd


Upprop: För allas rätt till liv och skydd – tillsammans emot rasism och splittring!

OBS: FRAMFLYTTAT PÅ OBESTÄMD TID. LÖRDAG 28/3 13:00 kör vi en DIGITAL PROTEST.

Nu i Coronatider är det viktigare än någonsin att stå upp för ALLAS rätt till liv och skydd, men med det nya rekommendationerna flyttar protesten hem till dig. Ta en bild där du håller upp en skylt med ditt budskap och lägg upp den här i evenemanget med taggen #rätttillliv Tillsammans kan vi synas och höras ändå!

Det är 2020 och det omänskliga priset för drygt fyra år av regeringens så kallade ”andrum” i flyktingmottagandet står klart.

Tusentals har tvingats resa till krig, till förtryck, förföljelse och extrem utsatthet, i många fall till ett krigets Afghanistan där de inte satt sin fot under hela sitt liv på flykt.

Tusentals försöker överleva gömda i skuggorna.

Tusentals lever under enorm press med osäkra tillfälliga tillstånd. Kring dem finns bonusfamiljer, partners, barn, vänner, skol- och arbetskamrater.

Det här kallas ”ordning och reda”. Samtidigt som den ”tillfälliga lagen” blivit permanent har rasistisk splittring normaliserats, som synes både i den faktiskt förda politiken och i SD:s stigande opinionssiffror.

Motståndet lever fortfarande. Under hösten 2019 samlade Liv utan gränser barnfamiljer i sittstrejk utanför riksdagen, och Circles of Silence protesterade gång på gång runt om i landet mot de återkommande deportationerna till Afghanistan. Tusentals är engagerade i att på olika sätt stötta människor på flykt.

Vi som samlades i Circle of Silence i Luleå upplever att det är hög tid att vi återigen försöker samla våra krafter inte bara i sorg och stöttning utan också i protest! I Luleå kommer vi därför demonstrera lördag den 28 mars, där vi hoppas samla alla som står upp för kraven:

  • Alla människors rätt till liv och skydd
  • Nej till utvisningar till krig och förtryck
  • Skydda Asylrätten, stoppa lagen om de. tillfälliga uppehållstillstånden
  • Tillsammans emot rasism och splittring

Enade protester är det enda sättet att tvinga regeringen att backa från dagens omänskliga politik, och också att bygga motkrafter till den växande rasismen.

Under rubriken Allas rätt till liv och skydd – tillsammans emot rasism och splittring är vi en grupp som förenas av viljan att kämpa tillsammans för de fyra kraven ovan. Vi vill gärna se många föreningar, samfund, organisationer och personer delta aktivt. Vill du eller ni med?

28 mars kl 13 publicera ett foto på dig eller flera med DITT budskap och publicera på sociala medier och vår sida, för allas rätt till liv och skydd. Glöm inte att hashtaggen #rätttillliv

Dela och sprid vårt upprop. Tillsammans samlas vi virtuellt 28 Mars för ett humanare Sverige.

Kontaktpersoner: Britt Thelenius Wanler (070-59 88 750, Maria Erixon (070-68 61 208), Meta Wiborg ( 070-21 22 396) och Maiara Karlsson (072-24 47 197)

När: 28 mars 2020 13:00 - 28 mars 2020 15:00

Var: Digital från Luleå / Digital

Arrangör: Allas rätt till liv och skydd