Filmvisning: Gudrun – Konsten att vara människa


VÄLKOMMEN PÅ "GUDRUN – KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA"! Feministiskt initiativ Stockholms län bjuder in till gratis filmvisning i samband med vårt årsmöte den 15 mars. Och det kommer finnas fika! Varmt välkommen!

OM FILMEN: Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet, ett parti hon sedan lämnade för att vara en av grundarna till Feministiskt initiativ. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd.

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

TILLGÄNGLIGHET Filmen är på svenska. Lokalen är tillgänglig för rullstolsburen.

När: 15 mars 2020 16:00 - 15 mars 2020 18:00

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41, / Stockholm

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholms län och 2 andra