Konst som motstånd: Vad vi lär från Madres de Plaza de Mayo


Konst som motstånd: Vad vi lär från Madres de Plaza de Mayo

Madres de Plaza de Mayo är en MR-organisation som 1977 startade sitt motstånd mot dåvarande militärdiktaturen i Argentina. Dessa kvinnor - i egenskap av sitt moderskap - ställer sedan dess etiska och politiska frågor till både den argentinska staten och samhället. Vad kan vi lära från deras motståndsaktiviteter, diskurser och konstnärliga manifestationer?

Raul Carrizo berättar på spanska om Madres historia och verksamhet. Raul Carrizo är akademiker och MR-aktivist, författare till “Human Condition and Ethical Enunciation: Practices and Discourses of the Madres de Plaza de Mayo”. Han har dessutom gjort radioprogram, gett ut två poesiböcker och tre essäer om mänskliga rättigheter, kultur och politik.

Ett samarbete med Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. Kl 18. Pergolan. Fri entré. OBS! För max 20 personer.

När: 12 mars 2020 18:00 - 12 mars 2020 20:00

Var: Blå Stället Angereds Torg 13 / Göteborg

Arrangör: Blå Stället