Medusa - återkomsten


En nytolkning av myten om MEDUSA

URPREMIÄR 8 FEBRUARI KL 16 & 19

MEDUSA - det mytologiska monstret med hår av ormar och en blick som förvandlar betraktaren till sten, har genom tiderna kommit att bli en symbol för kvinnlig vrede. Idag kanske vi främst känner till henne genom rollspelet Dungeons and Dragons eller som logo för modemärket Versace.

I Teater Barbaras första produktion 2003, Sagan om Perseus, fanns hon med som biroll. Nu tittar vi närmare på myten om MEDUSA och ger henne huvudrollen i ett nyskrivet drama för ungdomar/vuxna.

Pjäsen utspelar sig 2020 i en direktsänd talkshow dit MEDUSA är inbjuden. Hur blev MEDUSA egentligen monstret? Vad var det som hände mellan henne, Athena och Poseidon?Programledaren Pam inser snart att hon har att göra med en mycket speciell gäst som inte låter sig styras.

MEDUSA - återkomsten är en berättelse som berör aktuella frågor om makt, motstånd och samtycke.

Rek. ålder: från 13 år

I rollerna: Medusa: Carina Jingrot Pam Posner, Athena: Malin Morgan Poseidon: Yngve Dahlberg (Athena och Poseidon medverkar på inspelad film) Röst ung Medusa: Tilda Bergmark Jingrot Berättarröst: Anders Jansson

Regi: Yngve Dahlberg Manus, låttexter: Carina Jingrot Scenografi, dramaturgi: Johan Ehn Musik, teknik, ljud- och ljusdesign: Rickard Folke Manuskonsultation: Pamela Jaskoviak Kostym: Johan Ehn, Anna Kjellsdotter Maskdesign: Jessica Svensson Reijs Film, trailer: Erik Pauser Affisch: Sophia Drevenstam Foto: José Figueroa Projektioner: Malin Morgan, Rickard Folke Producenter: Erika Häll, Anna Stigert Lärarmaterial: Anders Jansson Konsultation lärarmaterial: Emma Hanfot

Rek. ålder: från 13 år Föreställningens längd: ca 50 min Kassan öppnar: 30 min före föreställningen börjar Mer info på: www.barbara.nu

När: 8 mars 2020 16:00 - 8 mars 2020 16:50

Var: Pipersgatan 4 / Stockholm

Arrangör: Teater Barbara