Föreläsning: Internationell Feminism med Maria Eriksson Baaz


//FÖRELÄSNING//

(ENGLISH DOWN BELOW)

Tre decennier har gått sedan feministiska postkoloniala tänkare, såsom Chandra Mohanty och Trinh T. Minh-ha, kom med sina kritiska betraktelser av ”västerländsk” feminism. Förutom problematiseringen av tanken om kvinnors universella erfarenheter, framförde de även en svidande kritik av hur "västerländsk feminism" reproducerar koloniala stereotyper och rasism. FEMSAM bjuder in Maria Eriksson Baaz för att berätta och reflektera över vad som hänt (och inte hänt) under dessa decennier, både utifrån generella erfarenheter av akademin och hennes egen forskning kring feministiskt engagemang för kvinnor i Globala Syd, bla i Demokratiska Republiken Kongo.

Var? A114, ekonomikum När? Onsdagen den 4/3 kl 18-19

Föreläsningen är öppen för alla och vi kommer bjuda på fika. Bli gärna medlem, på hemsidan eller på plats. Du kan köpa eller hämta ut din tygpåse på plats!

Välkomna, och kom väl!

//LECTURE

Three decades have passed since the feminist postcolonial thinkers, such as Chandra Mohanty and Trinh T. Minh-ha, enlightened their critical reflections of ”western” feminism. They highlighted the complex thought of women’s universal experiences and also the critic of how western feminism reproduce colonial stereotypes and racism. FEMSAM invites Maria Eriksson Baaz to educate and inform us about what has happened (and not happened) during these decades. Her reflections are based on general academic knowledge and her own studies about the feminism commitment for women in the Global South, especially regarding the Democratic Republic of the Congo.

Where? A114, Ekonomikum When? Wednesday 4/3 at 18-19 pm

The lecture is open for everyone and we will be serving FIKA. You are welcome to sign up to become a FEMSAM-member on the spot or on our website. FEMSAM-bags will also be available.

Welcome!

När: 4 mars 2020 18:00 - 4 mars 2020 19:00

Var: Ekonomikum / Uppsala

Arrangör: Feministiska Samhällsstudenter Uppsala