KORSETTKRIGET – MODESLAVERI OCH KVINNOKAMP VID FÖRRA SEKELSKIFTET


TISDAGSKLUBBEN TECKENSPRÅKSTOLKAD

VISA BILDSPEL PÅ EGEN SIDA

KORSETTKRIGET – MODESLAVERI OCH KVINNOKAMP VID FÖRRA SEKELSKIFTET Det sena 1800-talets Sverige präglades av olika reformrörelser. En av dessa var dräktreformrörelsen som ville befria svenska kvinnor från ett utländskt modeslaveri och förändra deras sätt att klä sig. Symbolen för svenskornas slaveri under modet var korsetten, och 1885 förklarade en grupp kvinnor i Stockholm krig mot klädesplagget. Det blev uppstarten för en trettioårig strid mot trånga snörliv och långa släp. Hör historikern Henric Bagerius berätta om kampen utifrån sin bok Korsettkriget.

Hämta din biljett i museets reception från klockan 10 samma dag. Föreläsningen ingår i entrébiljetten och genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. Klicka på "Läs mer" till höger för mer information om aktiviteten.​

TISDAGSKLUBBEN TECKENSPRÅKSTOLKAD

tis 25 feb Tid: 15.00 Var: Wallenstamsalen

När: 25 februari 2020 15:00 - 25 februari 2020 17:00

Var: GÖTEBORGS STADSMUSEUM, Wallenstamsalen Norra Hamngatan 12, 411 14 Göteborg / Göteborg

Arrangör: GÖTEBORGS STADSMUSEUM