Frörus på Tensta Konsthall


Kom och byt frön på Tensta konsthall!

Vi öppnar klockan 12.00 - då lämnar du in de fröer du haft med dig.

Klockan 12.30 hälsas alla välkomna med spännande, halvhemlig, föreläsning. 13.00 slår vi upp dörren till fröbytarrummet. Där har vi lagt ut de fröer som lämnats in och vi hoppas att alla ska hitta något nytt och roligt att ta med sig hem.

Dessutom finns Sesam på plats med kunskap om frö-odling och kultuarvssorter, info om plast inom odling, Taos sköna gröna, Afrikagruppernas frökampanj och vindruvssticklingar från Tenstas fritidsträdgårdar.

Blir du trött i ben och huvud finns det mat, snacks och fika i caféet. Klockan 15.00 filmvisning av Wild Relatives - en poetisk film om Syriens frö-arv och arbetet med att rädda det i skuggan av kriget.

Så kolla om du har några fröer du kan dela med dig av, har du inga fröer kanske du har en stickling eller lök eller något annat kul.

Nu startar vi odlingssäsong 2020 tillsammans helt enkelt! Fröruset arrangeras av Peppar&Pumpa i samarbete med Tensta konsthall och Studiefrämjandet.

När: 22 februari 2020 12:00 - 22 februari 2020 16:00

Var: Tensta Konsthall Taxingegränd 10, 163 64 Spånga / Stockholm

Arrangör: Nätverket Peppar & Pumpa och 2 andra