Invigning: "Şaneşîn" av aghili/karlsson i Hässelby


Välkomna till invigning av verket "Şaneşîn" av konstnärsduon aghili/karlsson i Hässelby.

När: Torsdag 20 februari kl 16.30

Var: Parken mellan Loviselundsskolan och Malteholmsvägen

Medverkande: Konstnärerna aghili/karlsson, representanter från Rådet av Enade Kreoler och inbjudna gäster

Vi bjuder på mullbär och varm dryck. Språk: Svenska

Verket "Şaneşîn" består av en stenring, murade bänkar och mullbärsbuskar. Där finns också en textbeklädd stolpe, med en solcell som driver en högtalare att dagligen spela Maya Angelous dikt "Still I Rise". Under invigningen aktiveras verket genom att texter på olika språk bränns in i stolpen tillsammans med boende i området, representanter från Rådet av Enade Kreoler och inbjudna gäster.

När konstnärerna Nasim Aghili och Björn Karlsson inledde sitt arbete tillsammans med Rådet för Enade Kreoler i Hässelby var den centrala frågan vilka kroppar som tillåts lämna spår i stadsrummet. Vilka erfarenheter får ta plats? Idén att göra en amfiteater kom från Rådet av Enade Kreoler. Läs mer här: https://statenskonstrad.se/events/invigning-sanesin-av-aghili-karlsson/

När: 20 februari 2020 16:30 - 20 februari 2020 17:30

Var: Parken mellan Loviselundsskolan och Malteholmsvägen / Stockholm

Arrangör: Statens konstråd