När klimatkrisen kommer - Kommunfullmäktige Stockholm


[ENGLISH BELOW]

Stockholms stad har genom nätverket C40 utlyst globalt nödläge för klimatet. Samtidigt menar ansvariga politiker att nödläget inte gäller i Stockholm och påstår felaktigt att Stockholm redan ligger på en ekologiskt godtagbar nivå. Det är oförståeligt och oförsvarligt.

Hur kan det vara ett globalt nödläge för klimatet utan att vara ett nödläge i Stockholm? Menar kommunpolitikerna att Stockholm inte ligger på planeten Jorden?

Utsläpp från konsumtion utgör ca. 60% av Sveriges utsläpp, dessa är inte med i Stockholm stads beräkningar. Det är oacceptabelt. Vi kan inte ha politiker som vilseleder invånarna att tro att vi redan gör det som krävs. Om alla människor förbrukade resurser motsvarande stockholmarna tar årets samtliga resurser slut i mars. Vi lever långt över våra tillgångar, och har mer utsläpp än drygt 90% av världens befolkning. Dessutom känner växthusgaser inga gränser. Vi har en atmosfär till vår enda planet.

För att informera om hur det verkligen ligger till överlämnar Extinction Rebellion den 17/2 broschyren “När klimatkrisen kommer” till våra folkvalda i Stadshuset. Där finns fakta och information om klimatkrisen som vi hoppas kan höja kunskapsläget. Extinction Rebellion kräver att våra folkvalda ledare tar till sig vetenskapen och agerar utifrån denna, för fortsatt liv på jorden. Samma kväll håller kommunfullmäktige i Stockholm möte i Stadshuset.

  • Civil olydnad kommer att användas för de som vill.
  • Samling på Stadshusets gård, Hantverkargatan 1, Stockholm
  • Mer information kommer när agendan för kommunfullmäktige har offentliggjorts.

Här kan du läsa hela broschyren på svenska: https://www.extinctionrebellion.se/wp-content/uploads/2019/11/Klimatkrisen-webb-enkelsidor.pdf

ENGLISH: Participate in an event to bring our deep concern about the climate crisis to the Stockholm City Council. The crisis threatens both our life today and our common future. The City has not yet engaged in any of the necessary transformative changes nor taken any measures to prepare our society for the effects of climate change. And the citizens have not even been informed of the gravity of the situation.

Together we will bring information about the crisis in the form of a pamphlet entitled “När klimatkrisen kommer” (“When the Climate Crisis Comes”) to the elected members of the Stockholm City Council.

Read the brochure here in English: https://www.extinctionrebellion.se/wp-content/uploads/2019/11/Klimatkrisen-eng.pdf

När: 17 februari 2020 16:00 - 17 februari 2020 19:00

Var: Stockholms Stadshus / Stockholm

Arrangör: Extinction Rebellion Stockholm och Extinction Rebellion Sverige