Hopp & kamp: Inspiration till nutida och framtida feminism


Kursen för dig som vill inspireras av att diskutera feministiska texter tillsammans med andra.

SENAST UPPDATERAD 7 JANUARI 2020

Välkommen att söka till vårterminen 2020!

Politik utan hopp är en omöjlighet. Sara Ahmed

Vi utgår från boken Hoppets politik: Feministisk aktivism i Sverige idag av Mia Liinason & Marta Cuesta samt varvar med det aktuella nyhetsflödet och annat material i nyhetstidningen Feministiskt Perspektiv.

Tillsammans gör vi analyser med hjälp filmklipp och kortare artiklar av feminister som exempelvis Sara Ahmed, Chantal Mouffe, bell hooks, Nancy Fraser och Berit Larsson.

Vi träffas varje vecka i videokonferens samt skriver kortare reflektioner på vår plattform.

Det feministiska hoppet är djupt revolutionärt, eftersom det ytterst är ett hopp om en värld där feminism inte längre behövs. Att bara uttrycka ett hopp om en annan värld än den vi har idag är redan en politisk handling, även om hoppet i sig själv inte är en tillräcklig grund för förändring. Ur Hoppets politik : Feministisk aktivism i Sverige idag

Kursen ges på distans 50 % och är berättigad till CSN

Ansök här Studietakt: 50 %

Kursen startar 17 februari med har löpande antagning sker löpande då nya webbgrupper status efterhand. Terminen slutar 8 juni 2020

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå vid 50 % studietakt. Om du hellre vill ha 25 % studietakt kan vi diskutera det. Finns underlag kan en grupp som studerar på 25 % starta.

Kostnader: 500 kronor/termin

Kontaktperson: Eva Warberg, 031-780 35 00, e-post: eva.warberg@kvinnofolkhogskolan.se

När: 17 februari 2020 09:00 - 8 juni 2020 17:00

Var: / Göteborg

Arrangör: Kvinnofolkhogskolan