Doc Lounge Malmö: Fat Front


Doc Lounge Malmö ägnar en kväll åt kroppsaktivism, kroppspositivism och fett bra brudar i den hyllade danska filmen Fat Front.

→ FAT FRONT Detlefsen & Kjeldsen / Danmark / 2019 / 87 min Trailer: https://youtu.be/N9OTxSK9Sgw

Helene, Marte, Pauline och Wilde kallar sig själva feta med stolthet. Detta är historien om några av de många kvinnor som fått nog av snäva kroppsideal, självhat och skam. Förr väntade dem med att leva, köpa kläder och hitta kärlek till den dagen de skulle vara smala. Den dagen som aldrig kom. Idag använder de sina kroppar som aktivistverktyg i kampen för kroppspositivitet och inkludering. Filmen lyfter och problematiserar normer och den får oss att reflektera kring bestämmandet över den egna kroppen.

Fat Front är en film om skam och uppror, men framförallt en humoristisk och hjärtevärmande resa med ett gäng unga, energiska kvinnor.

→ Info om kvällen och ev gäster: TBA

→ Var, när, hur: Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00 Plats: Babel, Spångatan 38 Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr Biljetter köps i vår entré eller förköp via Kulturcentralen: http://bit.ly/2mdZ0gA

→ Sittplatser: Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunan sitta och se så bra som möjligt.

→ Tillgänglighet: Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

När: 11 februari 2020 19:00 - 11 februari 2020 22:30

Var: Doc Lounge Malmö Babel, Spångatan 38 / Malmö

Arrangör: Doc Lounge Malmö och 2 andra