Regnbågsveckan 10 - 16 februari


Under regnbågsveckan 10-16 februari vill vi fira kärleken. Här finns programmet: http://www.nordmaling.se/regnb%C3%A5gsvecka

Nordmalings kommun värnar de mänskliga rättigheterna och vill vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och möjligheter oavsett sexualitet, könsidentitet eller könsuttryck.

”Sverige, Sápmi, vår sida Dalälven. Skogar, fjäll och älvar. Städer, gårdar, stigar och motorvägar. Vi är lesbiska och queera i norr. Spåren av oss må vara utsuddade, svårtydda och nedtystade, men vi har alltid funnits här och kommer alltid att finnas. Genom konsten ger vi vår bild av verkligheten.”

Utställningen är en del i projektet "Myter och verkligheter – En lesbisk odyssé", som drivs av föreningen Lesbisk makt. Projektet gör historisk research, har ett kringresande lesbiskt museum och ett konstnärligt mentorsprogram för unga i de fem norra länen. Projektets främsta mål är att stärka hbtq-personers rättigheter och att demokratisera institutionernas historieskrivning. Verken är skapade av deltagarna i mentorsprogrammets första omgång, samt deras mentorer. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden, Postkodlotteriets kulturstiftelse och Region Västerbotten

I utställningen medverkar följande konstnärer: Ylva Långdahl, Vinje Tornberg, Sara Lindquist, Sami Viitala, Sanna Wiggefors, Rasmus Raphaëlle Östebro, Rönn-Lisa Zakrisson, Rasmus Gabrielsson, Johanna Sandström, Jennifer Jakobsson, Hannes Olofsson, Elin Rytiniemi, Eila Wall Boholm, Christina Kjellsson, Cajsa Färlin, Beatrice Lindholm, Anna Linder.

När: 10 februari 2020 19:00 - 16 februari 2020 19:00

Var: / Nordmaling

Arrangör: Nordmalings kommun