Föreläsning om könsstympning mot flickor och kvinnor


Tillsammans med Uppsala Stadsbibliotek anordnar TRIS en föreläsning om att upptäcka och förebygga könsstympning med Petra Blom, samordnare för att motverka våld mot barn och unga i Norrköpings kommun. Petra är en mycket uppskattad föreläsare som har mångårig erfarenhet, inom bland annat elevhälsan, av att arbeta med flickor och kvinnor som utsatts för könsstympning.

Föreläsningen hålls I samband med den internationella dagen mot kvinnlig könstympning. Kvinnlig könsstympning är en grov kränkning av flickors och kvinnors mänskliga rättigheter och är förbjuden enligt svensk lag sedan 1982 (Lag 1982:316). FN beräknar att ca 200 miljoner flickor och kvinnor är drabbade. Varje år riskerar tre miljoner flickor att könsstympas, enligt WHO.

Under föreläsning lyfts bland annat: - Hur ska vi arbeta för att förebygga och upptäcka flickor som riskerar att utsättas för könsstympning? - Vilket stöd behöver flickorna? - Vad har samhället för ansvar? - Vad kan skolan göra?

Föreläsningen är främst riktad till dig som arbetar med barn och unga inom skola, fritid eller socialtjänst.

Datum: 7 februari 2020 Tid: kl. 13.15 - 16.00 Plats: Uppsala Stadsbibliotek, Mallas sal

OBS! Det finns begränsat antal platser! Säkra din plats genom att anmäla dig i god tid, dock senast den 30 januari. Du kan anmäla dig genom att fylla i och skicka formuläret via länken: https://www.tris.se/nyheter/lista/2019/12/11/tris-bjuder-in-till-en-forelasning-om-kvinnlig-konsstympning-den-7-februari-2020

När: 7 februari 2020 13:15 - 7 februari 2020 16:00

Var: Stadsbiblioteket i Uppsala / Uppsala

Arrangör: TRIS, tjejers rätt i samhället och Stadsbiblioteket i Uppsala