Förändra inifrån med feminism


Förändra inifrån med feminism

Blir 2020 året då vi utmanar våra inlärda beteendemönster? Kan och vill vi lära oss andra sätt att vara och leva? Vad skulle sådana förändringar leda till på lång sikt?

Förändra inifrån med feminism är en öppen föreläsningsserie med tillhörande studiecirkel. Vi kommer att titta på hur vi lär oss att vara på ett visst sätt och leva utifrån ramar som utgår från kön och utseende. Vad innebär det för oss när vi växer upp och hur mycket påverkar det oss genom resten av våra liv?

Tillsammans hittar vi verktygen för hur vi både enskilt och kollektivt kan arbeta kring förändring av normer. Vi undersöker hur vi med feminism som utgångspunkt kan lära oss att vårda oss själva och varandra på ett mer hållbart sätt. Maskulinitetsnormer, normkreativ pedagogik, jämställt föräldraskap är teman vi utgår från tillsammans med kompetenta föreläsare.

Detta är ett samarbete mellan ABF och Feministiskt initiativ Stockholm med fokus på bildning, personlig utveckling och förändringsarbete med intersektionell feminism som grund. Varmt välkommen!

Föreläsningsserien är öppen men för efterföljande studiecirkel behövs anmälan.

https://www.abf.se/arrangemang/stockholms-lan/stockholm/samhalle-politik-fackligt/forandra-inifran-med-feminism/

Antal tillfällen: 5

Startdatum: torsdag 30/1 (varannan vecka) Tid: 18:00-21:00 Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41

När: 30 januari 2020 18:00 - 30 januari 2020 21:00

Var: Sveavägen 41, Stockholm / Stockholm

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholm och ABF Stockholm